top of page
  • Szerző képeLukácsi Péter 'Pekka'

Amikor "beszálltam az Instagramba"

2015. április 20.-án napközben erőteljes gomolyfelhő-képződésre számíthattunk nyugaton több, keleten kevesebb napsütéssel, csak éjszaka csökkent a felhőzet...Mindeközben pont aznap lett elegem belőle, hogy reklámügynökséges kollégáim állandóan az Instagramot emlegetik mint "a következő nagy dobás", én pedig csak nézek bután, mert még nem regisztráltam.


Tekintettel arra, hogy az applikáció 2010 októberében indult, nem mondhatnám, hogy az elsők között startoltam rá.

Anno Vágási Ferinek is el kellett indulnia valahogyan, nincsen min szégyenkezni...

Aznap este aztán végre erőt vettem magamon, és pár kattintással létrehoztam egy Instagram fiókot, hogy a saját szememmel láthassam, mitől olyan lelkesek a közösségi médiás kollégák.4 évvel később


  • 1012

  • 2129

  • 621

Hogy mik ezek a számok?


1012: Személyes profilomon (@pekkagren) azóta ennyi fotós, videós poszton keresztül mutattam be a környezetemben felfedezett szépségeket, érdekességeket.


2129: Ebben a pillanatban éppen ennyi ismerőst, ismeretlent, de főként márkát követek. Hiába na, gyűjtögető típus vagyok... :)


621: Ennyi hazai Instagram márkacsatorna publikus adatait követem figyelemmel minden hónap első napján a Magyar Insta Brandlista elindulásához.


Most, 4 évvel később már értem, hogy miért van mindenki odáig és vissza az Instagramért.

Nem csak a felhasználók, de az üzleti élet szereplői is, akik igyekeznek kimaxolni az Instagramban rejlő lehetőségeket.


Az ügynökségnél, ahol dolgozom (Kraftwork reklámmanufaktúra) Magyarország egyik legnagyobb követőtáborával rendelkező Instagram márkacsatornáját (@topjoy_official) kezeljük több másik mellett.


Az elmúlt években számos Insta márkaoldal indulásánál bábáskodtam, és igyekeztem hozzájárulni, hogy posztjaink sikerrel elérjék az adott brand célcsoportját.


Ahogy talán a fentiekből már kiderülhetett, az iStory (ejtsd: isztori vagy ísztori) blogban leginkább #instagrammarketing-ról és a Magyar Insta Brandlista adatai alapján készített elemzésekről lesz szó. Ha érdekel a téma, tarts velem!


Instán Veled! :)


Üdv, Pekka

39 megtekintés0 hozzászólás
bottom of page