istory_logo

Hogyan készül a

Magyar Insta Brandlista?

Egy nagy adag kávéval és Manner nápolyival. ;)
672
megfigyelt
magyar Insta
márkaoldal
Havonta
friss Top100-as
lista a követőszám 
alapján
 Adatfelvétel
minden hónap
1. napján
A listához aktuális
elemzéseket
itt találsz

Frequently asked questions

Mi az újdonság a iStory.hu Magyar Insta Brandlistájában?


Most először elérhető a legnagyobb követőtáborral rendelkező hazai Instagram márkaoldalak Top100-as listája. Az érdeklődés középpontjában korábban inkább az influencerek, celebek, énekesek, modellek, sportolók álltak (mint például a Crane listáiban), de szerintem megérdemled, hogy a legsikeresebb márkákról is (hó)naprakész infókkal rendelkezhess.
Miért pont a legjobb 100 hazai márkaoldalt lehet megnézni?


Jelenleg 672 magyar Insta márkaoldalt figyelek, de valószínűleg kevesen lennének kíváncsiak ennyi kisebb-nagyobb márka eredményeire. A Top100-as lista formátum bejött a Billboardnak, úgyhogy talán itt is beválik. ;) Ahogy majd látod, a százas listát 4 részre osztottam ( 1-25, 26-50, 51-75, 76-100), hogy könnyebb legyen befogadni az infókat, és ne egy végtelen hosszúságú oldalt kelljen görgetni - ez főleg mobilról lenne elég fárasztó mutatvány.
Biztosan ez a legjobb 100 hazai Insta márkaoldal?


Szinte 100%, hogy soha nem lesz teljes a lista, hiszen bármikor felbukkanhat a semmiből egy korábban még nem figyelt márkaoldal, ami a követőszámot tekintve a következő hónapban bekerülhet a legjobb 100 közé. Az viszont fontos infó, hogy a tévé- és rádióműsorokat nem tekintettem önálló márkáknak, így ezek - bármilyen sok követővel is rendelkeznek, nem kerültek be a Top100-ba. Bocsi, @xfaktorhun, @valovilag, @ejjelnappalbudapest vagy éppen @exatlonhungary!
A saját márkám (vagy a kedvencem) is beférne a követőszám alapján - mit tegyek?


Ez szuper hír, gratula! :) Légyszi dobd el az Insta márkaoldalad (vagy kedvenc márkád) linkjét a hello@istory.hu oldalra, vagy használd erre a célra a Kapcsolat oldalon található űrlapot. Minden beküldött Insta profilt megnézek, és - amennyiben minden szempontnak megfelel - már be is kerül a figyelendő 621 márkaoldal mellé. A toplista adatait minden hónap első napján frissítem, így az új felfedezett a következő havi lista résztvevőjeként tündökölhet majd.
Hogyan és honnan gyűjtitek össze az adatokat a Magyar Insta Brandlistához?


Egyelőre egyedül gyűjtöm az adatokat, és nem olyan bonyolult az egész folyamat, csak egy Trónok harca évadnyi idő ment el eddig vele! ;) 2016 februárja óta mentegetem a felfedezett magyar Insta márkaoldalakat. Az ezekhez az oldalakhoz tartozó, az Instagramon publikusan elérhető adatokat rögzítem minden hónapban, így alakul ki a Magyar Insta Brandlista Top100-as mezőnye. Hogy mik ezek az adatok? A követőszám, a követettek száma és a posztok száma.