top of page
istory_logo

Hogyan készül a

Magyar Insta Brandlista?

Egy nagy adag kávéval és Manner nápolyival. ;)
700+
megfigyelt
magyar Insta
márkaoldal
Havonta
friss Top100-as
lista a követőszám 
alapján
 Adatfelvétel
minden hónap
1. napján
A listához aktuális
elemzéseket
itt találsz
 • Mi az újdonság a iStory.hu Magyar Insta Brandlistájában?
  Most először elérhető a legnagyobb követőtáborral rendelkező hazai Instagram márkaoldalak Top100-as listája. Az érdeklődés középpontjában korábban inkább az influencerek, celebek, énekesek, modellek, sportolók álltak (mint például a Crane listáiban), de szerintem megérdemled, hogy a legsikeresebb márkákról is (hó)naprakész infókkal rendelkezhess.
 • Miért pont a legjobb 100 hazai márkaoldalt lehet megnézni?
  700+ magyar Insta márkaoldalt figyelek, de valószínűleg kevesen lennének kíváncsiak ennyi kisebb-nagyobb márka eredményeire. A Top100-as lista formátum bejött a Billboardnak, és a jelek szerint itt is bevált. ;) Ahogy majd látod, a százas listát 4 részre osztottam, hogy könnyebb legyen befogadni az infókat, és ne egy végtelen hosszúságú oldalt kelljen görgetni - ez főleg mobilról lenne elég fárasztó mutatvány.
 • Biztosan ez a legjobb 100 hazai Insta márkaoldal?
  Szinte 100%, hogy soha nem lesz teljes a lista, hiszen bármikor felbukkanhat a semmiből egy korábban még nem figyelt márkaoldal, ami a követőszámot tekintve a következő hónapban bekerülhet a legjobb 100 közé. Az viszont fontos infó, hogy a tévé- és rádióműsorokat nem tekintettem önálló márkáknak, így ezek - bármilyen sok követővel is rendelkeznek, nem kerültek be a Top100-ba. Bocsi, @xfaktorhun, @valovilag, @ejjelnappalbudapest vagy éppen @exatlonhungary!
 • Hogyan és honnan gyűjtitek össze az adatokat a Magyar Insta Brandlistához?
  Egyelőre egyedül gyűjtöm az adatokat, és nem olyan bonyolult az egész folyamat, csak egy Trónok harca évadnyi idő ment el eddig vele! ;) 2016 februárja óta mentegetem a felfedezett magyar Insta márkaoldalakat. Az ezekhez az oldalakhoz tartozó, az Instagramon publikusan elérhető adatokat rögzítem minden hónapban, így alakul ki a Magyar Insta Brandlista Top100-as mezőnye. Hogy mik ezek az adatok? A követőszám, a követettek száma és a posztok száma.
 • A saját márkám (vagy a kedvencem) is beférne a követőszám alapján - mit tegyek?
  Ez szuper hír, gratula! :) Légyszi dobd el az Insta márkaoldalad (vagy kedvenc márkád) linkjét a hello (kukac) istory.hu oldalra, vagy használd erre a célra a Kapcsolat oldalon található űrlapot. Minden beküldött Insta profilt megnézek, és - amennyiben minden szempontnak megfelel - már be is kerül a Top 100 márkaoldal közé. A toplista adatait minden hónap első napján frissítem, így az új felfedezett a következő havi lista résztvevőjeként tündökölhet majd.
bottom of page